Gastro

Do třetího ročníku Dnů českého piva se zapojí 6 tisíc restaurací

Do třetího ročníku Dnů českého piva se zapojí 6 tisíc restaurací, o polovinu více než loni. Budou například nabízet speciální pivní menu a neobvyklá piva. Akce, která se v minulých ročnících konala jediný den, se letos rozšíří na celý týden. Novinářům to dnes řekl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Vladimír Balach. Akce začne 27. září, tedy v předvečer svátku svatého Václava....

Kdyby viněty uměly mluvit…

Po láhvi vína sáhneme z mnoha důvodů. Ať už vína kvalitního, obyčejného, drahého, levného, chutného, bílého, suchého, červeného, růžového, sladkého, darovaného, archivního, koupeného, kradeného, nalezeného nebo jakéhokoliv jiného, spojujeme si většinou jeho konzumaci s vidinou příjemného zážitku. Jak ale sami dobře víme, ne vždy skutečnost odpovídá našemu očekávání....

Restaurace Mincovna, skvostná pivnice v historickém centru Prahy

Když otevřel v budově bývalé mincovny v centru nejoblíbenějšího turistického místa v Praze, na Staroměstském náměstí, restauraci pro Čechy, musel se potýkat s tím, že právě oni se do této restaurace báli vkročit. Očekávali další turistickou atrakci s vysokými cenami v místě, kde turisté zaplatí za jakýkoliv servis. Tehdy se ukázal jako zkušený podnikatel a neuhnul ze svého konceptu....

Budoucnost gastronomie? Večeři vám připraví animovaná postavička

Máte rádi soukromí, ale nechcete přijít o možnost vychutnat si profesionálně připravenou večeři v příjemném prostředí dobré restaurace? Vyrazte se najíst tam, kde Vám uvaří sám šéfkuchař přímo u stolu (respektive na stole), aniž byste s ním či kýmkoliv jiným museli prohodit jediné slovo. Že je to nemožné? Naopak. Možná se jedná o budoucnost světové gastronomie a nejen introverti, ale také všichni ti, kteří zrovna nemají na společnost náladu, zaplesají....