Mít vztah je sice záležitostí citů, lásky, vzájemného porozumění a tak dále. Ale kromě toho jsou ve hře také peníze. A mít přítelkyni něco stojí. Kolik konkrétně?

Mít přítelkyni je tak trochu jako mít domácího mazlíčka. I o přítelkyni se musíte starat a projevovat o ni zájem, jinak od vás uteče. Neznamená to, že byste si měli její lásku kupovat a platit jí za její přízeň. Ale to máme tuhle malou pozornost, támhle opulentní večeři a tadyhle večerní kino. Na kolik vás tohle všechno vyjde?

Nakupování

Jen málokterá žena si tu a tam nekoupí něco na sebe. A pokud narazíte na krásku, která je navštěvováním obchodních center posedlá, věřte, že se s jejími nákupy pěkně prohne i vaše konto. Shopaholičky jsou totiž poměrně zvyklé utrácet za nákupy zbytečných a nesmyslných věcí prakticky jakékoli peníze.

06

A i když natrefíte na normální holku, která si nakupováním ráda zpestří život, počítejte, že za hadříky vydá okolo dvou tisíc měsíčně. A tisícovku na to přece můžete obětovat i vy, ne? Navíc se připravte, že bude trvat na tom, aby i vy jste vedle ní vypadali stylově. A tak začnete utrácet za svoje oblečení, které třeba ani nepotřebujete. A ani nebudete vědět jak.

Počítejte tak s měsíční útratou za oblečení a nákupy zbytečností alespoň za dva tisíce.

05

Kosmetika a zkrášlování

Můžete jen doufat, že si tuhle srandičku bude vaše drahá dopřávat sama na své náklady. Některé ale vyžadují alespoň částečný příspěvek na kadeřníka, kosmetiku, depilaci a další úkony, které z vaší milované udělají takřka nového člověka. Holt, za krásu se platí, že. A vy můžete počítat s tím, že všechny tyhle zkrášlovací procedury vyjdou měsíčně zhruba na 1500 (pozn. redakce: haha). Pokud netrvá na používání dražší kosmetiky. Takže se opravdu modlete, aby si tohle platila sama.

Kulturní vyžití

Jednou jsou to lístky do divadla, podruhé pozvání na koncert, jindy zase návštěva kina. Budete se prostě muset otáčet a cálovat jako divý, aby ona nepojala podezření, že se spolu nedejbože nudíte. A buďte si jistí, že se do toho divadla mileráda nechá pozvat. Proto si na kulturu vyčleňte alespoň tisícovku měsíčně. A i tak to vyjde prakticky na jedno divadelní představení a jeden starší film v malém kině.

A photo by Daniel Ebersole. unsplash.com/photos/Q14J2k8VE3U

Něco na lásku procházející žaludkem

Budete ji zřejmě muset občas vzít někam do restaurace, ať už na večeři nebo na oběd. Plusové body si u ní také můžete nahnat degustací delikátních vzorků vín v pěkné vinárně. A za všechny tyhle plusové body si pěkně zaplatíte, protože je přece divné, aby žena platila v restauraci za muže. U večeře či oběda počítejte s čtyřmi až osmi stovkami, degustace vás může vyjít na 500 korun.

Když to všechno sečteme a podtrhneme, musíme konstatovat, že mít přítelkyni není tak úplně levné. Jedna večeře do měsíce většinou nestačí a kulturní vyžití je třeba také pečlivě dávkovat. Pro jistotu ale počítejte, že provoz partnerského života vás měsíčně vyjde kolem pěti tisíc korun. A to nepočítáme dovolenou!

07

Foto: Unsplash/Azrul Aziz, Yuriy Trubitsyn, Casey Lee, Daniel Ebersole