Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Většina z nás má ráda dobré jídlo. Tu a tam si za gastronomickým zážitkem vyrazíme do restaurace a vychutnáváme si mimo jiné i pocit, že se nemusíme o nic starat a můžeme se klidně nechat obskakovat a hýčkat.

Mnohým z nás ale v neposlední řadě záleží také na tom, jak jídlo, které se chystáme sníst, vypadá. V posledních letech je horkým trendem jídlo na talíře krásně naaranžovat, takže konzument z něj má hned několikanásobný požitek: kromě chuti a vůně si můžeme užít také krásného a netradičního vzhledu pokrmu.

« REKLAMA »

Food 01

Jedinečnost a krása naaranžovaného jídla spočívá také v tom, že při domácím vaření už většinou poslední fázi, tedy servírování na talířích, podceňujeme. Buďto nemáme čas nebo se nám po náročné přípravě oběda či večeře už ani nechce aranžovat jednotlivé položky pokrmu na talíř tak, aby jídlo vypadalo ještě delikátněji.

To je ale možná škoda. Hezky naaranžované a navíc domácí jídlo na pěkných talířích může udělat úplné divy a může pozvednout vaše domácí stolování o několik úrovní výše.

Jistě, prostírat slavnostně stůl každý den by bylo nejen časově náročné, ale asi by to stolovníkům časem také zevšednělo, ale „hezké“ jídlo jednou týdně může partnerům nebo rodině dopřát pocit sounáležitosti a příjemného společného prožitku.

Food 03

Pokud si totiž například založíte určitou tradici večeřet či obědvat alespoň jednou týdně společně u pěkně prostřeného stolu s krásně naaranžovaným pokrmem, můžete z toho do budoucna akorát těžit další a další pozitiva.

Člověk navíc rád vnímá věci vizuálně, máme rádi hezké a příjemné vizuální podněty, k nimž jídlo rozhodně patří. Proč jinak by také restaurace a gastronomické společnosti vynakládaly nemalé prostředky na pořízení krásných a profesionálních fotografií jimi připravených specialit? Pravda, realita se mnohdy značně liší, zejména v případě fastfoodů, faktem ale zůstává, že fotografie atraktivního a chutně vypadajícího jídla lákají lidské oči a evokují v nich mlsnost a touhu ochutnávat.

food 06

Zkuste si tedy alespoň jednou do týdne pohrát s pokrmem, který si doma připravujete, a věnujte mu náležitou pozornost ještě předtím, než se pustíte do jeho konzumace. Odměnou vám bude neobyčejně příjemný gurmánský zážitek v pohodlí domova.

Foto: Pexels

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Komentáře obsahující útoky na třetí osoby, linky na externí zdroje (URL) a taky komentáře neobsahující názor k tématu článku nebudou publikovány. Děkujeme za pochopení a přejeme plodné diskuze.

« REKLAMA »