Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Finalisté gastronomické soutěže Kuchař roku se letos utkají v přípravě zvěřiny. Na dnešním setkání s novináři to řekl zástupce hodnoticí komise Jiří Král. Finále se uskuteční 1. října na výstavišti v pražských Letňanech, pořadatelem soutěže je Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Finalisté budou mít za úkol připravit pokrmy z vykostěného kančího hřbetu, bažanta a sezonních surovin, které se budou losovat před soutěží.

pot-544071_1280

Z jedenácti přihlášených kuchařů letos komise vybrala osm finalistů. Ti budou mít na přípravu tříchodového menu z uvedených surovin čtyřhodinový limit. Jídla musí vycházet z české kuchyně, mají být ale provedena moderně, uvedl v podmínkách soutěže pořadatel.

« REKLAMA »

Účastníci finále Kuchař roku se mohou zúčastnit mezinárodního utkání kuchařů Global Chefs Challenge, jejíž semifinále bude mezi 2. a 4. říjnem v Praze. Doplní tak Patrika Bečváře, který drží titul Kuchaře roku pro období 2013/2014. Kromě Bečváře se soutěže z Česka zúčastní vítěz soutěže Cukrář roku 2013/2014 Lukáš Skála a juniorský kuchař roku Josef Pech.

cooking-890885_1280

Kromě ocenění Kuchař roku existuje v Česku například anketa Zlatý kuchař roku, kterou pořádá časopisu Gastro&Hotel profi revue. Vítězem loňského ročníku této ankety se stal Oldřich Sahajdák z pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.

Finalisté soutěže Kuchař roku:

Pavel Buchwaldek, šéfkuchař restaurace Zlatá Praha v Hotelu

InterContinental Praha

Přemysl Douša, šéfkuchař Potrefená husa na pražském Albertově

Jan Hlůžek, šéfkuchař společnosti FBA

Tomáš Kourek, Corporate executeve chef The Pub Praha

Petr Kováč, šéfkuchař Potrefená husa, Brno, Vaňkova

Michal Skuhrovec, šéfkuchař Café Lounge, Praha

Robert Smyček, executive chef společnosti Sodexho

Michal Voldřich, šéfkuchař třeboňské restaurace Beseda

Praha 3. září (ČTK)

Foto: www.pixabay.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Komentáře obsahující útoky na třetí osoby, linky na externí zdroje (URL) a taky komentáře neobsahující názor k tématu článku nebudou publikovány. Děkujeme za pochopení a přejeme plodné diskuze.

« REKLAMA »